Дані громадян про підозрілих осіб перевіряє міжвідомчий штаб поліції, розвідки і ЗСУ

Інформацію від громадян щодо підозрілих осіб вивчає і звіряє з кількох джерел міжвідомчий штаб поліції, розвідки і Збройних сил України.

Про це у ефірі українських телеканалів заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Можу сказати, що я дійсно вдячний усім небайдужим громадянам, які наразі надають інформацію і нашим ЗСУ, і Нацполіції, і розвідці щодо перебування підозрілих осіб. Наразі ми налагодили роботу, у нас міжвідомчий штаб – між поліцією, розвідкою і ЗСУ, який вивчає ці випадки, звіряє з кількох джерел і реагує на всі обґрунтовані випадки таких інформацій, де є підозрілі особи або особи, які можуть бути ідентифіковані як диверсійні групи», - уточнив він.

Монастирський поінформував, що правоохоронці наразі ліквідують такі ДРГ і у Києві, і у інших містах України.

«І, як ви бачите, повідомлення про це є, але по великому рахунку ми – я маю на увазі, і поліція, і СБУ – вдало боремося з цим явищем. Фактично допомога кожного громадянина дуже потрібна, і попри те, що ми отримуємо сотні і тисячі таких повідомлень, все ж таки саме на них ми ґрунтуємося, реагуючи так чи інакше на небезпеку», - уточнив глава МВС.

Відповідаючи на питання, він зазначив, що в усіх містах, які наразі контролює українська влада, працює і патрульна поліція, і інші об’єднані підрозділи поліції. За його словами, ці правоохоронці патрулюють і вдень, і вночі, виявляють злочини, ловлять мародерів.

«Їх (мародерів – ред.) також ловлять і громадяни. Тут також хочу подякувати і громадянам, і працівникам поліції, які тут допомагають», - поінформував міністр.

З 24 лютого російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.