Батьків закликають пильно стежити за дітьми на кордоні

Співробітники Державної прикордонної служби закликають батьків пильно стежити за дітьми на кордоні України.

Як передає Укрінформ, про це Держприкордонслужба повідомляє у Фейсбуці.

"На превеликий жаль, збройна агресія росії змушує наших дітей звикати до постійних обстрілів, життя у застінках бомбосховищ, а також у втікати до безпечних країн Європи. Проте, на шляху до безпеки можуть виникати непередбачувані ситуації, які додають малюкам ще стресу", - ідеться у повідомленні.

Днями прикордонники Львівського загону повернули родичам чотирьох загублених дітей і допомогли перетнути кордон важко хворій дитині.

"У першому випадку сталося так, що бабуся, яка супроводжувала онуків 4 і 6 років, вийшла з потяга закордонного прямування і відстала від нього. Із прибуттям залізничного складу на кордон прикордонники виявили двох діток без супроводу. Їх заспокоїли, зігріли, а згодом розшукали і бабусю. Після проходження прикордонних процедур малюки з родичкою прослідували до Польщі", - повідомили у ДПСУ.

В іншому випадку бабуся 1,5-річного та 6-річного малюків підсадила дітей в один із автомобілів, який слідував до кордону, однак чітко не домовилася із водієм, де та коли має зустрітися з онуками.

"Згодом діти опинилися біля пункту пропуску "Шегині" наодинці! Проте, як і годиться, прикордонники забрали малюків до себе, заспокоїли, напоїли чаєм та дочекалися бабусю, яка визнала свою помилку. Згодом вони усі також потрапили до Польщі", - зазначили у Держприкордонслужбі.

Ще одну дитину вдалося знайти прикордонникам на підступах до "Рави-Руської". Інформацію про можливу спробу її незаконного вивезення отримали оперативники ДПСУ. За кілька годин дитину виявили в автівці, що рухалася за кордон. Однак, як вдалося попередньо встановити, дівчинці 2014 року народження небезпека не загрожувала. Подальший розбір ситуації здійснювали співробітники Нацполіції, яким передали дитину із супроводжуючою особою.

Крім того, у пункті пропуску "Краківець" мати 2-річної дівчинки зверталася до подорожніх із проханням допомогти виїхати до Польщі автомобілем, оскільки дитина потребувала процедури гемодіалізу, і на суміжній стороні їх вже чекали.

"Одна із подорожніх, яка була поряд, звернулася по допомогу до прикордонників. Жінку з хворою дитинкою почали шукати у черзі. Після проходження контролю охоронці кордону посадили мати з дитиною в автівку та направили до Польщі", - повідомили у Держприкордонслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Прикордонної служби Польщі, станом на 11 березня до цієї країни прибули понад 1,5 млн біженців з України.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл. 

Фото: ДПСУ