З Одещини до Румунії та Польщі вивезли вже 713 дітей-сиріт

Фото

Із Одещини до Румунії та Польщі успішно евакуйовані 713 вихованців із 33-ох дитячих будинків, інтернатів, центрів соціально-психологічної реабілітації, навчальних та реабілітаційних закладів, центрів професійної освіти, патронатних та опікунських сімей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Одеської обласної державної адміністрації в Фейсбуці.

Зазначається, що в цю вимушену подорож маленькі мешканці Одещини вирушили через війну з Росією, разом із дорослими, які їх супроводжують, всього більше 800 осіб.

Всі діти – вихованці 33 закладів з Одеської області: дитячих будинків державного та сімейного типу, інтернатів, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, навчальних та реабілітаційних закладів, центрів професійної освіти, патронатних та опікунських родин.

Евакуація проводилась залізничним сполученням та за допомогою парому починаючи з 3 березня.

Перша група евакуйованих дітей уже прибула до кінцевого пункту в Румунії. Другу групу дітей, що направлялись до Польщі, на «стику» рейсів у Ковелі зустріли, нагодували й розмістили у закладах освіти міста. Пізніше колона автобусів вирушила до Польщі.

За словами заступниці голови Одеської облдержадміністрації Світлани Фабрикант, щоб усе пройшло оперативно й без паніки, об’єднали зусилля державні структури, місцева влада, бізнесмени, підприємці та волонтери.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.