Посилений режим для поліції не передбачає обмежень на мітинги - Монастирський

На час дії посиленого режиму несення служби працівниками поліції не буде жодних обмежень конституційних прав громадян, у тому числі права на мітинги.

Про це в ефірі програми «Право на владу» сказав глав МВС Денис Монастирський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мова йде про те, що посилено буде охорону об’єктів критичної інфраструктури - це є нормальна практика… Буде більше поліції на вулицях, будуть більше зупиняти, перевіряти автомобілі, і я прошу з розумінням поставитися водіїв саме до цього. Але жодних обмежень конституційних прав, зокрема права на мітинги, звичайно, не буде», - зазначив міністр.

Він уточнив, що такі обмеження вводяться лише у разі запровадження воєнного стану.

«Поки що про це мова не йде, і я переконаний, що, об’єднавшись, ми всі зможемо пройти цей непростий тривожний час», - зауважив глава МВС.

Читайте також: Поліцію і прикордонників переводять на посилений режим роботи - Монастирський

Окремо він поінформував, що упродовж 2021 року надійшло приблизно 900 повідомлень про замінування. А лише в січні цього року правоохоронці отримали понад 900 таких повідомлень, які стосувалися 10 тисяч об’єктів.

«Так, усі вони виявилися хибними. Але очевидно, що це торкнулося дуже багатьох – у школах, університетах, на вокзалах, в аеропортах. Тому тут дійсно треба знати, як поводитися в такій ситуації. Просто, спокійно, без паніки», - підсумував Монастирський.

Як повідомлялося, голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що особовий склад з 14 до 19 лютого переводиться на посилений режим несення служби.