Данілов – про ймовірне вторгнення РФ: Ні інтернет, ні зв'язок відключати не збираємось

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов запевнив, що Україна не має наміру відключати мобільний інтернет та зв'язок у разі наступу Росії і робить усе можливе, щоб цієї ескалації не відбулося.

Про це він розповів на брифінгу за результатами засідання РНБО в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми точно ні мобільний інтернет, ні зв'язок відключати не збираємось. Більше того, ми намагаємося зробити все можливе, щоб це не відбулося, щоб жодного вторгнення не відбулося", - відповів Данілов на запитання, чи може бути виключено мобільний зв'язок у разі повномасштабного вторгнення РФ.

Секретар РНБО наголосив, що над унеможливленням російського нападу працює велика кількість людей, насамперед дипломати.

Читайте також: Наразі немає підстав для евакуації документів із держорганів - Данілов

"У нас велике бажання, аби Росія припинила нас шантажувати, припинила бряцати зброєю біля наших кордонів", - сказав він.

Водночас Данілов підкреслив, що у разі необхідності є розуміння, в який спосіб відбуватиметься захист української землі.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Росія й Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України. Крім того, Росія продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського й Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби. За даними розвідки, Росія продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.