«У серці України»: Укрінформ запускає англомовний відеоблог про головні новини тижня

Наприкінці кожного тижня Укрінформ представлятиме своїй англомовній аудиторії стислий огляд резонансних подій тижня, що відбувалися в Україні або безпосередньо її стосувалися.

«На тлі масової дезінформації, маніпуляцій чи хибних уявлень про Україну, що існують в міжнародному інформаційному просторі, агентство пропонує англомовній аудиторії чітке, зрозуміле та правдиве бачення того, що відбувається в Україні та навколо неї. Ми допоможемо тому, хто звернув увагу на нашу країну, побачити її не через чужу оптику, а такою як вона є: без інтерпретацій, нав`язаних ззовні трактувань», – прокоментував запуск нового проєкту генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко.

Читайте також: Уряд схвалив стратегію інформаційної безпеки України

У свою чергу, ведучий блогу, журналіст та редактор англомовної версії сайту Укрінформу Євген Матюшенко вважає, що тижневий відеодайджест новин для іноземної аудиторії – це те, чого не вистачає українському медіаринку.

«Мені здається, насправді, досить багато ЗМІ пишуть про Україну, особливо у такий непростий для України період у зв’язку із сучасними безпековими викликами, багато іноземних журналістів приїздять сюди та намагаються розібратися в ситуації «з ходу», але часом те, чого не вистачає простому, умовно, американцю, британцю, мешканцю будь-якої країни Європи тощо – це щоб хтось взяв і простими словами розказав йому, що тут у нас відбувається. Хто поганий хлопець, а хто хороший. Бо занадто плутанини, на жаль», – поділився думками наш журналіст.

Читайте також: Ткаченко дав поради, як не зазнавати впливу інформатак

Блог під назвою «У серці України» буде доступний на сайті Укрінформу та у соціальних мережах національного агентства.

Перший випуск можна подивитися за посиланням.