Поліція показала, як затримували нацгвардійця Рябчука

Відео

Начальник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євгеній Жуков (позивний «Маршал») виклав відеозапис затримання нацгвардійця Артема Рябчука, який влаштував стрілянину у Дніпрі, внаслідок чого загинули 5 осіб і ще 5 були поранені.

Як передає Укрінформ, цей відеозапис Жуков оприлюднив у Фейсбуці.

«Очевидно, що одна черга з 20 метрів - і перший екіпаж (буде – ред.) знищений… Максимальний ризик для життя. Максимальний адреналін. Максимальний контроль. І... людяність (у затриманні чоловіка – ред.), який би не був стрілець. Ніколи не сумнівайтесь і підтримайте свою патрульну поліцію! Бо наразі цим хлопцям та дівчатами як ніколи потрібна Ваша підтримка», - поінформував начальник Департаменту патрульної поліції Нацполіції.

Як повідомлялося, 27 січня близько 3:40 у Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу нацгвардієць застрелив 4 військовослужбовців і одну цивільну жінку, ще п’ять осіб отримали поранення.

Читайте також: Чотирьох поранених у Дніпрі прооперували - двоє з них у вкрай тяжкому стані

За даними правоохоронців, стріляв у військовослужбовців нацгвардієць Артем Рябчук 2001 року народження.

Стрілець з автоматичною зброєю втік з місця злочину. Вранці 27 січня його затримали.

Затримання відбулося о 9:30 на вул. Крайній у м. Підгороднє. Першими на виклик громадян прибув екіпаж патрульної поліції.

Читайте також: У поліції розповіли деталі спецоперації із затримання «дніпровського стрілка»

Патрульні, поліцейські управління карного розшуку, слідчі, бійці спецпідрозділу КОРД та відділу аеропідтримки УМАЗ ДПП України затримали підозрюваного під час спільної з ДБР спецоперації.