Антон Геращенко розповів про «дніпровського стрілка»

Ексзаступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що нацгвардійця, який влаштував смертельну стрілянину у Дніпрі, звуть Артем Рябчук, він призовник з Ізмаїла.

Про це Геращенко написав у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"В обов'язки Артема Рябчука, який розстріляв своїх товаришів по службі, входила охорона території заводу "Південмаш". Він був призовником строкової служби з міста Ізмаїл Одеської області. Виріс без батька", - йдеться в повідомленні.

Геращенко зазначив, що насамперед перед слідством стоятиме питання, що стало мотивом такого жахливого злочину. Вивчатиметься питання, чи військовослужбовець не піддавався психологічному тиску в колективі. А також як він проходив медичну комісію, за висновками якої йому надано право доступу до бойової зброї.

Як пише інтернет-видання «Бессарабія INFORM», Рябчука у рідному селі характеризують позитивно.

За інформацією видання, до призову на строкову службу у жовтні 2021 року Рябчук мешкав у селі Броска Ізмаїльського району. Його батько помер у 2018 році, з рідних залишилися мати та сестра. Староста села Броска Світлана Москвич зауважила, що Артемія знають лише з позитивної сторони. Молодик від навчання та роботи не ухилявся. Бажання служити виявив сам.

В.о. директора Ізмаїльського аграрно-технічного коледжу Сергій Савицький у коментарі виданню розповів, що Рябчук минулого року закінчив навчання. Навчався за спеціальністю «організація та ведення фермерського господарства».

«Студент як студент. Навчався добре. У нас до нього претензій не було, ні до навчання, ні до поведінки», – розповів в.о. директора.

Він зазначив, що Артемія Рябчука ніколи не було помічено у конфліктах з однокурсниками, він не потрапляв у неприємні ситуації з викладачами.

Після отримання диплому і до призову на строкову службу працював комірником в одному з дистриб'юторських підприємств Ізмаїла.

Читайте також: Розстріл військовослужбовців у Дніпрі: ДБР відкрило справу

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі близько 3:40 ранку на території Південного машинобудівного заводу нацгвардієць застрелив чотирьох товаришів по службі та цивільну жінку. Ще п'ятеро дістали поранення.