Українські водійські права знову визнаватимуть в Італії - Кабмін затвердив угоду

Кабінет Міністрів затвердив угоду між урядами України і Італії про взаємне визнання і обмін посвідчень водія.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проєкт постанови розробило Міністерство внутрішніх справ України з метою виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності угодою між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про взаємне визнання та обмін посвідчень водія, учиненої 20 липня 2021 року у м. Рим», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Цей документ, який затвердив уряд, встановлює зобов’язання сторін – України та Італії – визнавати та обмінювати посвідчення водія на основі принципу взаємності.

Метою угоди, як уточнюється, є створення можливості для українців та італійців, які переїжджають на проживання у державу іншої сторони, здійснювати обмін посвідчення водія за спрощеною процедурою.

«(Документом – ред.) установлюється, що такий обмін здійснюється без необхідності проходження відповідних практичного та теоретичного іспитів, установлюється відповідність категорій посвідчень водія двох держав; визначається механізм взаємодії між компетентними органами для підтвердження факту видачі посвідчення водія, яке подається для обміну, та інші умови, необхідні для здійснення такого обміну», - зазначається у пояснювальній записці.

У МВС поінформували, що ця угода була укладена строком на 5 років, а набирає вона чинності через 60 днів з дати отримання сторонами останнього письмового повідомлення про виконання ними внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності угодою.

Як повідомляв Укрінформ, Посольство України в Італії поінформувало, що українсько-італійська Угода про взаємне визнання та обмін посвідчення водія тимчасово припинила свою чинність від 1 червня 2021 року.

20 липня у Римі у рамках візиту міністра інфраструктури України Олександра Кубракова до Італії було підписано нову Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.