Україна почне виробництво апаратів ШВЛ за швейцарською технологією

Українське державне підприємство "Новатор" незабаром розпочне виробництво апаратів штучної вентиляції легень за швейцарською технологією - випробування вже завершені і отримали схвальну оцінку.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній із федеральним радником, віцепрезидентом та головою Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассісом пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кулеба нагадав, що в Україні готується до виробництва апарат штучної вентиляції легень. Технології та фінансову підтримку цьому проєкту надала Швейцарія, а виготовленням займатиметься українське державне підприємство "Новатор".

Читайте також: Київ посилює карантин з 1 листопада

"Випробування завершені та отримали позитивну оцінку швейцарської сторони - це дуже гарна новина. Незабаром виробництво розпочнеться на повну потужність, і медичні заклади будуть отримувати високоякісні апарати ШВЛ, зробелні в Україні за швейцарською технологією", - сказав Кулеба.

Він також поінформував, що Україна і Швейцарія досягли домоволеності про взаємне визнання сертифікатів про вакцинацію від COVID-19.