Наступного року плануємо модернізувати близько 5 тисяч багатоквартирних будинків - Шмигаль

Уряд працює над програмою енергоефективності, за якою наступного року планується модернізувати не менше 5 тис. багатоквартирних будинків.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу під час робочої поїздки на Кіровоградщину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні працюємо над програмою енергоефективності, які плануємо почати активно реалізовувати з наступного року. Є амбітні плани - здійснити заходи з енергозбереження від 5 тис. багатоквартирних житлових будинків наступного року", - сказав Шмигаль.

Він заявив, що в 2022 році на утеплення житлових будинків буде виділено, з урахуванням допомоги донорських організацій, понад 5 млрд грн.

Прем'єр також зауважив, що традиційними для багатьох міст є втрати у мережах до 40-60% тепла через застаріле обладнання. На його думку, ці втрати можна зменшити завдяки модернізації.

Читайте також: Шмигаль приїхав до Кропивницького

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявляв про розробку детальної програми енергомодернізації, на впровадження якої потрібно залучити близько 300 млрд гривень.

Нині в Україні працює Фонд енергоефективності, який станом на 15 жовтня отримав 799 заявок від співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на участь у програмі "Енергодім".