Служба безпеки оголосила про підозру українцю, якого ФСБ завербувала для вбивства

Фото

За матеріалами контррозвідки СБУ повідомлено про підозру у державній зраді громадянину України агенту ФСБ РФ.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

Встановлено, що зловмисник входив до складу так званої бойової двійки, яка у 2016 році здійснила вбивство українського спецпризначенця на Рівненщині. Підозрюваний приховано переправив з РФ зброю для вчинення злочину.

Іншого учасника групи було затримано у листопаді 2016 року під час спроби перетину держкордону України. Суд визнав його винним у вчинені кримінального правопорушення і призначив покарання у вигляді 12 років ув’язнення.

Читайте також: СБУ завершила розслідування у «справі Семенченка»

За даними слідства, двоє українських громадян були завербовані представниками ФСБ РФ для виконання розвідувально-диверсійних завдань на шкоду державній безпеці України.

Встановлено, що у квітні 2016 року вони прибули з РФ на територію нашої країни для збору інформації про військовослужбовців Збройних сил України та працівників вітчизняних оборонних підприємств.

Одержану інформацію агенти передавали своїм «кураторам».

Читайте також: Колишніх СБУшників судитимуть за катування активіста в окупованому Криму

Згодом учасники групи отримали завдання та здійснили вбивство українського офіцера військового підрозділу спецпризначення.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ, триває досудове розслідування.

Заходи із викриття правопорушення здійснювались за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

У СБУ Укрінформу повідомили, що йдеться про Івана Мамчура - ветерана АТО, який на той момент працював начальником відділу Рівненського слідчого ізолятора. Його застрелили 16 вересня 2016 року в коридорі будинку, де він мешкав. Вбивця вистрілив у Мамчура вісім разів.

Фото: СБУ