Перемовини про евакуацію з Афганістану велися кілька днів – ОП

Україна кілька днів вела міжнародні переговори стосовно проведення евакуації з Афганістану, яку успішно було здійснено сьогодні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Міжнародні перемовини щодо евакуаційної операції тривали декілька днів. Протягом цього часу українські дипломати, представники Головного управління розвідки Міністерства оборони та Офісу Президента узгоджували можливість вивезення українських громадян та їхніх рідних», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що активну участь у переговорах брали представники Ісламської Республіки Пакистан, Турецької Республіки, Держави Катар та Афганістану. Зранку 23 вересня перемовини завершилися успіхом, і цивільний літак вилетів з аеропорту Кабула.

Читайте також: З Кабула вилетів літак, на борту якого близько 100 евакуйованих українців

«Укотре ми виконали завдання Президента щодо повернення своїх громадян до нашої рідної країни. Це була ще одна непроста операція, кожна з яких є унікальною», - заявив заступник керівника ОП Роман Машовець. Він відзначив злагоджену міжвідомчу роботу відповідних силових структур, зокрема ГУР Міноборони, МЗС - за координації з боку Офісу Президента.

Читайте також: Евакуація з Афганістану показала відданість України засадам ООН - Президент

Своєю чергою заступник міністра оборони Ганна Маляр наголосила, що Україна в міру можливостей продовжить допомагати співвітчизникам та громадянам інших країн, які опинилися в складній ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня до Києва прибув літак, який евакуював з Афганістану 96 громадян України та інших країн.

Фото: ОП