Троє українських учителів стали лауреатами Global Teacher Award

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет привітав учителів, які стали лауреатами премії Global Teacher Award 2021.

Як передає Укрінформ, про це Шкарлет повідомив у Телеграмі.

"Завжди говорив і не втомлююсь повторювати, що в Україні – найкращі вчителі та найталановитіші педагоги! Сьогодні вони мають можливість гучно заявити про себе на весь світ. І блискуче це роблять. Досягнення та високий рівень майстерності наших вчителів справедливо визнані міжнародною освітянською спільнотою, і з чим я вітаю нашу країну!", - наголосив Шкарлет.

Він заявив, що щиро пишається вчителем інформатики Запорізької школи-інтернату «Джерело» Олександром Жуком, вчителькою початкових класів Балабинського навчально-вихового комплексу «Школа І-III ступенів – гімназія «Престиж» Тетяною Дуцик та викладачкою Мелітопольського професійного аграрного ліцею Ганною Бут, які стали лауреатами премії Global Teacher Award 2021.

Читайте також: Через дитсадки і школи підвищуємо культуру харчування в родинах - Шкарлет

"Ці талановиті вчителі змогли відстояти свої педагогічні досягнення на світовому рівні серед 110 країн та увійшли до ТОП-50 найкращих вчителів України за версією Global Teacher Prize Ukraine 2020. Вітаю вас, шановні колеги! Бажаю не зупинятися на досягнутому. Своїм прикладом ви надихаєте інших і демонструєте, як любов до дітей та викладання здатна змінювати українську освіту та Україну в цілому", - наголосив Шкарлет.

Він закликав підтримати українських вчителів під час церемонії нагородження і долучитись до прямого ефіру на Youtube або у Фейсбуці. Трансляція відбудеться 10 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, 2 вересня освітня національна премія Global Teacher Prize Ukraine оголосила 10 найкращих вчителів країни.

Global Teacher Prize — світова щорічна «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським підприємцем та філантропом Санні Варкі у 2014 році.