Зеленський обговорив з Еміром Катару співпрацю з метою евакуації громадян з Афганістану

Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови обговорив з Еміром Держави Катар Тамімом бін Хамадом Аль Тані співпрацю з метою евакуації громадян України та інших держав з Афганістану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Глави держави.

Сторони обговорили можливість налагодження дієвої співпраці з метою евакуації громадян України та інших держав з території Афганістану.

Читайте також: У Кабулі обстріляли італійський літак із сотнею пасажирів на борту

Лідери також розглянули питання залучення катарських інвестицій в економіку України, зокрема відкриття спільних підприємств у аграрній і промисловій сферах та нарощення військово-технічного співробітництва.

«Розглядаю Катар як одного з головних партнерів у регіоні Затоки», – зазначив Зеленський і запропонував активізувати співпрацю для досягнення конкретних результатів.

Читайте також: Уже 65 громадян Афганістану попросили про статус біженця в Україні

Аль Тані привітав Україну з 30-ю річницею незалежності та наголосив на важливості розвитку двосторонніх відносин, зокрема в торговельно-економічній сфері, а також прийняв запрошення Президента відвідати Україну з офіційним візитом.

Як повідомляв Укрінформ, Україна евакуювала з Афганістану понад 250 своїх громадян, членів їхніх сімей та іноземців, ще приблизно 90 українців та членів їхніх сімей очікують евакуації.