Шмигаль передав запрошення відвідати Україну Папі Римському Франциску

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль передав запрошення відвідати Україну Папі Римському Франциску.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Твіттері.

«Співробітництво у сфері охорони здоров’я, культури, освітніх питань обговорили із держсекретарем Святого Престолу П'єтро Пароліном. Мав змогу передати запрошення відвідати Україну Його Святості Папі Франциску», - написав Прем’єр-міністр.

За інформацією Урядового порталу, на стадії остаточного опрацювання перебуває питання укладення Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Міністерством охорони здоров’я та ватиканською дитячою педіатричною лікарнею «Дитятка Ісуса» («Ospedale Pediatrico Bambino Gesu»).

«У липні Міністерство охорони здоров’я України направило оновлений проект Меморандуму до ватиканської сторони. Сподіваємося, що вже у вересні ми отримаємо його офіційне погодження, аби українські діти нарешті змогли проходити лікування в цій лікарні. Україна чекала на це 7 років», - зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр та держсекретар Святого Престолу також обговорили призначення своїх представників в обох державах. Так, Апостольським Нунцієм в Україну призначено монсеньйора Вісвальдаса Кульбокаса.

Читайте також: Папа Римський закликав робити COVID-щеплення

Шмигаль підкреслив, що Україна очікує на його приїзд найближчим часом та, зі свого боку, зробить останні приготування до визначення повноважного представника України при Апостольській Столиці.

«Це дасть можливість нам поглибити взаємини між Україною та Ватиканом. Вважаємо, що надзвичайно перспективним напрямом є розширення можливостей співпраці в галузі культури, зокрема щодо встановлення постійних партнерських відносин між музейними установами наших держав», - зазначив Прем’єр-міністр.

Шмигаль також подякував за візит делегації Ватикану напередодні Дня Незалежності України.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з Папою Римським Франциском поновив запрошення главі римо-католицької церкви відвідати Україну.