Зеленська закликає приєднуватися до підписання декларації саміту перших леді та джентльменів

Дружина Президента України Олена Зеленська закликає країни приєднуватися до підписання декларації Київського саміту перших леді та джентльменів про об’єднання зусиль у сфері гуманітарної політики.

Про це Зеленська заявила під час Київського саміту перших леді та джентльменів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Декларація Київського саміту перших леді та джентльменів. У цьому документі викладені основні принципи та цілі нашої співпраці у такому форматі, щоб підсилювати інститут перших леді та джентльменів та створювати більше можливостей для м'якої сили у всьому світі. Я урочисто оголошую її від цієї миті відкритою для приєднання усіх країн. Разом ми зможемо подолати всі труднощі та зробити свій внесок у краще майбутнє людства", - сказала Зеленська.

Читайте також: Перші леді і джентльмени можуть вирішувати питання, на які у президентів бракує часу - Зеленська

За її словами, ця декларація – у першу чергу про спільні дії, про кроки, які треба зробити. Дружина президента мріє про те, що цей захід став не просто одним із багатьох, а таким, який даватиме результати. "Існує тренд збільшення кількості війн у світі, а також те, що вони стають дедалі складнішими. Більшість із них мають три протиборчі сили, а у кожну п'яту війну залучено десять сторін. Найстрашніше, що усюди найбільше страждають ті, хто є найменш винуватими – це жінки і діти. Це також реальність", - сказала перша леді.

Читайте також: Зеленська вважає, що у школах має бути урок інформаційної гігієни

Вона звернула увагу на те, що наша планета стає все більш спекотною, і не тільки від погоди. "Болючі опіки отримають люди у гарячих точках, опіків від снарядів так куль, Ця спека у світі страшніша за будь-які іншу", - сказала Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, Київський саміт перших леді та джентльменів під назвою "М’яка сила у новій реальності" у понеділок розпочав роботу на території національного заповідника "Софія Київська".

Захід організований із ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської.

23 серпня відзначається День Державного прапора України. Цього дня у Києві відбувається два великих саміти — установчий саміт Кримської платформи та Київський саміт перших леді й джентльменів.