Мінцифри презентувало серіал про захист від кібершахраїв

Відео

Міністерство цифрової трансформації презентувало освітній серіал «Обережно! Кібершахраї».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, презентація серіалу відбулася 12 серпня.

Заступик міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан під час презентації розповіла, що в серіалі викладені чіткі алгоритми дій при втраті банківських даних або пристроїв, на яких така інформація зберігалася.

"Наші експерти моделюють ситуації, в яких відбувається втрата службової та приватної інформації, і розповідають, як діяти в кожній з них. Глядач дізнається, як діяти у разі крадіжки фінансового номера, втрати мобільного пристрою чи цілеспрямованого викрадення інформації", - додала вона.

Читайте також: Мінцифри запустило серіал про нові цифрові професії

У серіалі також ідеться про те, як встановити місцезнаходження гаджета, як уберегтися від витоку інформації та як протидіяти фiшингу та вішингу.

Серіал складається з чотирьох серій і доступний для перегляду на порталі "Дія.Цифрова освіта"

Курс розроблено Міністерством цифрової трансформації України за підтримки проєкту Агентства з міжнародного розвитку США - USAID Україна «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» за участі Кіберполіції, НБУ, Держспецзв’язку, CERT-UA та Комітету ВР із цифрової трансформації.

Читайте також: У Мінцифри назвали два напрями боротьби з кібершахрайством

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації має намір до 2024 року підвищити цифрову грамотність 6 млн українців. Для цього у 2020 році відомство запустило портал «Дія. Цифрова освіта», на якому в форматі серіалів доступні різноманітні курси, які дають змогу набути цифрових навичок у різних сферах життя. Нині на порталі доступні до перегляду понад 70 серіалів.