Порушник, через якого загинув прикордонник, знову попався на контрабанді

Фото

На Закарпатті прикордонний наряд знову затримав на контрабанді фігуранта правопорушення, після якого загинув офіцер Вадим Березенський.

Про це повідомив у Фейсбуці голова ДПСУ Сергій Дейнеко.

"Сьогодні його знову затримали під час спроби перемістити сигарети в Румунію. При ньому також знайшли тепловізор та радіостанцію, що дозволяло вночі відслідковувати прикордонників та спілкуватися зі спільниками", - повідомив він.

У цьому контексті Дейнеко наголосив, що повернення кримінальної відповідальності за контрабанду товарів вкрай необхідне. Державна прикордонна служба виступає з підтримкою таких ініціатив.

"Адже ми бачимо, що адміністративна відповідальність не лякає порушників і вони знову повертаються до незаконних оборудок. Я вкотре підкреслю: як тільки перші порушники почнуть отримувати реальні строки ув’язнення, інші швидко замисляться чи варто ризикувати свободою заради грошей", - наголосив він.

Голова ДПСУ нагадав, що прикордонники добре пам’ятають трагічний листопад 2018 року. Тоді саме зухвалість контрабандистів призвела до загибелі офіцера-прикордонника.

Підозрюваний же до цих пір не поніс справедливого покарання. Слухання по справі триває. На одному з останніх судових засідань розглядалися телефонні розмови контрабандиста зі своїми спільниками, на яких він фактично зізнається у скоєному, адже говорив, що переїхав прикордонника автівкою.

Дейнеко нагадав, що вбивству начальника відділу прикордонної служби «Ділове» передувало затримання на березі Тиса порушника у гідрокостюмі. "При собі він мав гроші, певно отримані за здійснення контрабандної оборудки. Саме його приїхав відвойовувати підозрюваний у вбивстві Березенського.

"Безкарність породжує зухвалість", - резюмував голова ДПСУ.