Під час іспиту на рівень володіння державною мовою стався технічний збій

Нацкомісія зі стандартів держмови повідомила про технічний збій під час іспиту на рівень володіння державною мовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Національної комісії зі стандартів державної мови

"Національна комісія зі стандартів державної мови інформує, що сьогодні вранці в системі іспитування стався технічний збій. Причини збою наразі з’ясовують. Усі претенденти, які в цей час перебували в системі, отримають додатковий час для завершення складання іспиту», - йдеться у повідомленні.

В Нацкомісії зауважили, що технічний збій не вплине на розклад наступних іспитових сесій.

Як повідомляв Укрінформ, з 16 липня 2021 року для вступу на державну службу необхідно подавати сертифікат про рівень володіння державною мовою. Отримати його можна за результатами спеціального іспиту. Відповідальною за процес іспитів є Національна комісія зі стандартів державної мови, що визначено Законом «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Іспитова робота складатиметься з чотирьох частин: «Культура мови» (24 тестові задання), «Читання» (20 тестових завдань), «Письмо» (1 завдання відкритого типу), «Говоріння» (2 завдання відкритого типу).

Читайте також: Окремих умов при складанні іспиту з держмови не буде - Нацкомісія

Іспити стартують з 19 липня 2021 року. У Києві щодня відбуватимуться 3 іспитові сесії: з 9:30 до 11:30, з 12:30 до 14:30 і з 15:30 до 17:30. У регіонах іспитові майданчики працюватимуть за окремим графіком, залежно від кількості охочих. Усі локації будуть функціонувати із дотриманням санітарних норм та правил в умовах пандемії.

Читайте також: У МКІП розповіли про шляхи формування україномовного середовища

Станом на сьогодні скласти іспит можна буде в Києві, Полтаві, Вінниці, Чернігові, Житомирі, Черкасах, Луцьку, Івано-Франківську, Чернівцях, Кропивницькому, Миколаєві, Херсоні та Рубіжному. Комісія буде постійно оновлювати перелік іспитових майданчиків на сайті.

Зареєструватися на іспит для визначення рівня володіння державною мовою можна за посиланням.