Швейцарія працюватиме над проєктом органічного харчування у школах України – посол

Швейцарія працюватиме над впровадженням органічного харчування у низці шкіл України в рамках пілотного проєкту.

Про це заявив посол Швейцарії в Україні та Молдові Клод Вільд у ході Всеукраїнського форуму “Україна 30. Здорова Україна”, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами,  з огляду на збільшення споживання органічних продуктів в Україні вони мають з’явитися у шкільному харчуванні. Вільд переконаний, що механізм публічних закупівель має бути адаптований для відбору органічних продуктів.

“Ми, Швейцарія, будемо не лише говорити про це - ми це робитимемо в рамках пілотного проєкту, який передбачає експериментування з цим баченням у визначених школах. Сподіваюся, ми зможемо презентувати результати”, - зазначив дипломат.

Читайте також: За підтримки Швейцарії у «Могилянці» стартував проєкт трансформації університету

Посол додав, що Швейцарія підтримує розвиток органічного сектора в Україні, до того ж наша країна посідає друге місце серед експортерів органічних продуктів до Євросоюзу.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Міністерство цифрової трансформації України та Швейцарська агенція з розвитку та співробітництва (SDC) підписали угоду про розширення допомоги Україні в межах програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) до 6,3 млн швейцарських франків (193,7 млн грн).