До 2023 року в Україні побудують 25 спорткомплексів - Гутцайт

До 2023 року в Україні має бути побудовано 25 багатофункціональних спортивних комплексів — такі завдання президентської програми "25 спортивних магнітів України".

Про це у програмі "Официальный разговор" телеканалу "Дом" повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, передає Укрінформ.

Він нагадав, що програма "25 спортивних магнітів України" була започаткована у 2020 році.

"Вона полягає в тому, що до 2023 року в Україні має бути побудовано 25 багатофункціональних спортивних залів, басейнів, льодових арен. Ці об’єкти будуть доступні для людей будь-якого віку, для всіх дитячих спортивних шкіл, для всіх збірних команд", — сказав Гутцайт.

Читайте також: За програмою Президента цьогоріч профінансують 11 спортивних об’єктів

У восьми областях такі об'єкти вже побудовані.

"Цього року плануємо відкрити ще п’ять", — додав міністр.

Програма націлена на популяризацію спорту, але для цього в першу чергу потрібно створити відповідну інфраструктуру.

"Для того, щоб люди почали займатися спортом, нам потрібна інфраструктура. Нам потрібно, щоб дітки приходили в хороші, відремонтовані зали в дитячих школах. Нам потрібно, щоб у збірних було найкраще обладнання для досягнення мети. Для того, щоб у них були прекрасні зали, щоб у них були відновлювальні сауни або лазневі комплекси. Тобто це цілий процес... Рано чи пізно ми побачимо все більше і більше діток, які будуть виходити на світову арену і підіймати український прапор", — зазначив Гутцайт.

Читайте також: Президент підписав закон про меценатство у спорті

Нагадаємо: Президент України Володимир Зеленський 22 червня презентував програму "Здорова Україна" під час форуму "Україна 30". Вона націлена на збільшення тривалості життя українців та популяризацію здорового способу життя.