Канадець подолає на велосипеді дві тисячі кілометрів для допомоги українцям

Житель канадського Саскатуна проїде на велосипеді 2000 км, збираючи кошти на допомогу людям з обмеженими фізичними можливостями в Україні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляє CTV News.

“Незабаром Іван Нагачевський вирушить у велоподорож протяжністю 2000 км по півночі провінції Саскачеван для допомоги у зборі коштів на інвалідні візки, які передадуть в Україну”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Нагачевський збиратиме кошти на користь місцевого відділення благодійної організації “Лицарі Колумба”, яка вже 14 років закуповує інвалідні візки для дітей та дорослих у 13 країнах.

Читайте також: «Пробіг під каштанами» зібрав понад мільйон гривень для Центру дитячої кардіології

Мета кампанії - зібрати 250 тис. дол, що дозволить закупити близько тисячі візків та вже восени доставити їх тим, хто має в цьому потребу.

Для Нагачевського 2000-кілометровий велопробіг, що триватиме 21 день, буде найдовшим. Раніше він здійснював лише вдвічі коротші подорожі.

“Сильною мотивацією для мене є те, що після завершення моєї складної подорожі я зможу встати з велосипеда й піти, але якщо людина перебуває в інвалідному візку - вона не може зробити цього”, - розповів він.

CTV зауважує, що Нагачевський служив військовим капеланом у Збройних силах Канади й осягнув важливість доступу до інвалідних візків під час свого відрядження до України.

Долучитися до збору коштів можуть усі охочі онлайн.