Росія порушила ще дві кримінальні справи проти українських військових

Слідчий комітет Росії порушив дві кримінальні справи проти захисників України від російської агресії - нібито через «прицільні обстріли об'єктів цивільної інфраструктури».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті відомства.

«За вказаними фактами (події 8 і 10 травня - ред.) порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором РФ)», - йдеться у повідомленні.

Як стверджує СКР, «прицільні обстріли» нібито відбувалися в селищі шахти «Трудівська» Петровського району Донецька (8 травня) і в селищі Олександрівка Петровського району (10 травня).

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією пресслужби ОС, 8 травня о 19.05 російсько-окупаційні війська випустили 6 снарядів з гармати МТ-12 "Рапіра" калібру 100 мм по населеному пункту Мар'їнка. Окупанти вели вогонь з населеного пункту шахти "Трудівська" на околиці Донецька. Унаслідок обстрілу були пошкоджені шість житлових будинків та автомобіль місцевого жителя.

Читайте також: Окупанти минулої доби вісім разів зривали «тишу» в зоні ООС

Слідком РФ регулярно звітує про порушення кримінальних справ проти українських військовослужбовців «за фактами обстрілів з важких озброєнь». Фактично ж справи проти українських військових порушено за відсіч російської агресії.