Венедіктова запевнила, що контролює хід слідства у справі «вагнерівців»

Генпрокурор Ірина Венедіктова запевнила, що контролює хід слідства у так званій справі «вагнерівців».

Як передає Укрінформ, про це вона зазначила в ефірі ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

“Я в матеріалі, я контролюю питання, я знаю що там відбувається, бо мені треба буде звітувати перед суспільством і я небайдужий генеральний прокурор. Але щоб сказати, до чого добігло слідство, — треба, щоб добігло слідство. Я не є процкером у цій справі й не можу розголошувати”, - сказала вона.

Читайте також: У справі «вагнерівців» допитали Єрмака – очільник ДБР

На думку Венедіктової, той факт, що справа “вагнерівців” була порушена за заявою нардепа від партії “Слуга народу” Федора Веніславського є свідченням того, що влада не замовчує провал цієї спецоперації.

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня журналіст Юрій Бутусов написав, посилаючись на свої джерела в правоохоронних органах, що затримання в Білорусі найманців ПВК "Вагнера" нібито було спецоперацією українських спецслужб, яка провалилася через витік інформації з Офісу Президента.

Читайте також: Разумков прокоментував справу "вагнерівців": Нехай розбирається слідство

7 вересня 2020 року на сайті електронних петицій ВР було зареєстровано петицію з вимогою створити Тимчасову слідчу комісію щодо розслідування можливої державної зради у справі «вагнерівців». Станом на 13 вересня петиція зібрала необхідні 25 тисяч голосів.

Наразі справу щодо зриву цієї спецоперації розслідують слідчі Державного бюро розслідувань.