Перерозподілені на закупівлю вакцин кошти програми медгарантій треба повернути – Степанов

Кошти, які перерозподілені із програми медичних гарантій на закупівлю вакцин проти коронавірусу, мають бути повернені до програми після прийняття змін до бюджету.

Про це в кулуарах програми "Свобода слова Савіка Шустера" повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми взяли ці кошти з 4 кварталу програми медгарантій. Після внесення відповідних змін до бюджету ці кошти повинні бути повернені, поновлене повністю призначення", - сказав Степанов.

Читайте також: Степанов: За проплаченими контрактами Україна вже мала отримати 3,9 мільйона доз вакцин

Він заявив, що змушений був пропонувати тимчасово перерозподілити фінансування, тому що інших джерел для закупівлі вакцин йому не запропонували, а кошти на закупівлю потрібні були терміново.

Степанов запевнив, що Міністерство фінансів має чітке завдання повернути перерозподілене фінансування. Очільник МОЗ розраховує, що відповідні пропозиції будуть надані упродовж місяця.

Читайте також: Публічні особи більше не зможуть вакцинуватися залишковими дозами - Степанов

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів перерозподілив 6,5 млрд гривень з фінансування програми медичних гарантій у 4 кварталі цього року на закупівлю вакцин проти коронавірусу.

6 квітня Україна досягнула рамкових домовленостей із компанією Pfizer щодо постачання 10 млн доз вакцини проти коронавірусу до кінця року.