Ляшко запропонував еміратській компанії розглянути виробництво COVID-вакцини в Україні

Україна запропонувала Об'єднаним Арабським Еміратам розглянути можливість виробництва вакцини проти коронавірусу на потужностях українських заводів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій за підсумками візиту в ОАЕ.

Повідомляється, що у рамках візиту до ОАЕ офіційна делегація України провела окрему зустріч із СЕО компанії G42 Healthcare Ашишом Коші та його командою. Компанія G42 спільно з китайським виробником вакцини Sinopharm залучена до виробництва інактивованої вакцини проти коронавірусу та вже виробляють цю вакцину під назвою Hayat-Vax COVID-19 в ОАЕ.

Читайте також: Ляшко розповів про запис на COVID-вакцинацію колективів від 100 осіб

"Головний державний санітарний лікар України запропонував керівництву G42 розглянути можливість локалізації виробництва вакцини проти COVID-19 в Україні. Домовились опрацювати це питання найближчим часом та прийняти рішення до кінця травня 2021 року", - повідомляє Мінрегінтеграції.

Крім того, під час зустрічі обговорили можливість постачання в Україну як мінімум 5 мільйонів доз вакцини.

Читайте також: До кінця року в Україні зроблять 47 мільйонів COVID-щеплень - Ляшко

"Також Україна зацікавлена у досвіді ОАЕ щодо вакцинації та розширені кооперації в сфері медицини. Тому під час цієї зустрічі були обговорені ключові моменти співпраці в рамках розвитку української системи охорони здоров’я, в частині удосконалення електронної системи охорони здоров’я та питання концесії в медичній сфері. Компанія G42 Healthcare готова розглядати можливість управління обраними українськими лікарнями та забезпечувати належний рівень інвестицій та постачання новітнього медичного обладнання", - повідомляє Мінреінтеграції.

Згідно з повідомленням, керівництво G42 Healthcare висловило готовність опрацювати можливість інвестиційного будівництва сучасних аналогів наших обласних лікарень на території Донецької та Луганської областей.

Читайте також: ВООЗ закликає фармкомпанії поділитися потужностями з виробниками вакцин

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що Україна має розробити і виробляти власну вакцину проти коронавірусу, бо це питання національної безпеки.