МВС виклало у відкритий доступ фільм про нацгвардійця Марківа

Відео

Міністерство внутрішніх справ виклало у відкритий доступ документальний фільм «Позивний «Італієць» про бійця Нацгвардії Віталія Марківа.

Як передає Укрінформ, цей фільм МВС розмістило на своєму каналі на відеохостингу Ютуб

«У фільмі використано рідкісні фото і відео з особистого архіву В.Марківа, еклюзивні фото і відео, зняті самим автором на г. Карачун під час активних бойових дій наприкінці травня 2014 року, унікальні спогади співслужбовців В.Марківа, інтерв`ю міністра внутрішніх справ А.Авакова, хроніка судових засідань тощо», - зазначається у повідомленні.

Сюжет фільму становить драматична історія майданівця, добровольця-нацгвардійця, військовослужбовця батальйону ім. Кульчицького Віталія Марківа.

Документальний фільм було вироблено кіно- / телестудією BeeSeen Production спільно з МВС України за підтримки Міністерства культури та інформполітики України.

Читайте також: Марків каже, що його виправдувальний вирок оскаржили в Італії

Автором фільму є директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

Як повідомлялося, 30 червня 2017 року у Італії затримали нацгвардійця Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі італійського фоторепортера Рокеллі і його перекладача росіянина Миронова у Слов'янську в травні 2014 року.

У липні 2019 року суд міста Павія виніс вирок Марківу, засудивши його до 24 років позбавлення волі.

Читайте також: В Харкові презентували фільм та книгу про нацгвардійця Марківа

В серпні 2020 року Національна поліція України в рамках розслідування кримінального провадження за фактом загибелі італійського фотокореспондента провела низку слідчих дій на місці подій, в Слов’янську і на горі Карачун, та отримала докази невинуватості Віталія Марківа.

3 листопада 2020 року Апеляційний суд Мілана повністю виправдав Марківа.