Кабмін вивчає досвід Європи про подорожі під час пандемії

Кабінет Міністрів вивчає досвід європейських країн для забезпечення українцям безперешкодних подорожей за кордон у період пандемії COVID-19.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час онлайн-наради щодо механізмів, які мають забезпечити громадянам України можливість безперешкодно подорожувати іншими країнами у період пандемії, інформує Урядовий портал.

"Ми активно спостерігаємо, до яких дій вдаються європейські країни у цьому напрямку. Вивчаємо, які саме дані вони збирають та як використовують, аби дати новий розвиток туризму й не тільки. Цей вивчений досвід ми потім використаємо в Україні в необхідному форматі, щоб громадяни, попри пандемію, могли вільно й безпечно подорожувати світом", — зазначив Шмигаль.

Читайте також: Паспорти вакцинації: у Єврокомісії пояснили, хто не отримає «зелене світло»

У нараді взяли участь віце-прем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, міністр охорони здоров’я Максим Степанов, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Під час наради Прем’єр-міністр доручив міністру закордонних справ Дмитру Кулебі обговорити та проаналізувати з міжнародними партнерами всі деталі співпраці в цьому питанні.

Читайте також: Степанов розповів, що «пропишуть» у свідоцтві про вакцинацію

Крім того, учасники наради обговорили питання записів на вакцинацію та у лист очікування на вакцинацію від COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, Україна долучилась до створення Міжнародного договору про пандемію.