У новинах майже не представлена позиція судової влади - ІМІ

Дослідження

Позицію судової гілки влади майже не представлено в новинах українських онлайн-медіа, а у висвітленні діяльності судів та роботи суддів існує значний дисбаланс на користь негативних оцінок.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати моніторингу, проведеного Інститутом масової інформації.  

Так, дослідження показало, що у висвітленні діяльності судів значно переважають повідомлення негативного характеру: 41,2% проти 3,4% позитивного. Для порівняння: це сильно контрастує з висвітленням діяльності поліції, де співвідношення 27,6%-6,8% на користь повідомлень позитивного характеру.

Також моніторинг виявив майже абсолютну відсутність у медіа спікерів судів. Лише 11 із 582 новин про діяльність судів (1,9%) містили коментарі представників судів (прессекретарів або голови), заявили в ІМІ.

Читайте також: Судова реформа залишається ключовою для успіху демократії в Україні – Боррель

Моніторинговий аналіз проводився 22-28 лютого 2021 року у 18 загальнонаціональних інтернет-ЗМІ (10 найрейтинговіших, сім ЗМІ, що підписали меморандум Медіаруху за дотримання професійних стандартів, а також два сайти, які висловили бажання бути в переліку медіа, що підлягають моніторингу): obozrevatel.com, korrespondent.net segodnya.ua, 24tv.ua, tsn.ua, strana.ua, pravda.com.ua, politeka.net, rbc.ua, gordonua.com, nv.ua (М), liga.net (М), ukrinform.ua (М), zn.ua (М), censor.net.ua (М), interfax.com.ua (М), suspilne.media (М), bykvu.com (М). Вибірка становить 2009 новин.