Революція Гідності: на Майдані пройшло велелюдне десяте Віче

9 лютого 2014 року, під час Революції Гідності, відбулось ювілейне 10-те недільне віче.

Участь у заході взяли десятки тисяч людей, опозиційні політики та громадські активісти, повідомляє Укрінформ.

Віче традиційно розпочалося з молебню, який провели представники різних конфесій. Потім захід продовжився виступами зі сцени лідерів опозиції та громадських активістів.

Так, Віталій Кличко запросив Віктора Януковича прийти на Майдан і взяти участь у публічних дебатах з ним і з народом. Крім того, Кличко закликав українців вийти на всеукраїнський страйк 13 лютого.

Читайте також: Революція Гідності: за два місяці від репресій постраждали понад 1700 активістів Майдану

Олександр Турчинов повідомив, що Штаб національного спротиву ухвалив рішення про створення загонів самооборони по всій Україні та закликав зі сцени записуватися в ці загони. А Юрій Луценко звернувся до мешканців південного сходу України з пропозицією організувати «Східний Майдан».

Після завершення Віче людей на Майдані розважали українські музичні гурти.

Цього ж дня під посольством Німеччини відбулася акція Enjoy the silence. Учасники акції тримали транспаранти без надписів та закрили свої обличчя медичними бинтами і пластирами. У такий спосіб активісти хотіли закликали керівництво країн Європейського Союзу адекватно відреагувати на порушення прав та свобод українських громадян, які виборюють своє майбутнє на Майдані.