Human Rights Watch закликає Україну розслідувати погрози журналістці

Правозахисна організація Human Rights Watch закликала українську владу гарантувати безпеку співзасновниці видання "Заборона" Катерини Сергацкової у зв'язку з погрозами вбивством на її адресу.

Про це повідомляє сайт HRW.

"Українська журналістка, яка писала про можливий вплив крайніх правих груп на організацію, що перевіряє достовірність інформації, отримує погрози вбивством, а її особисті дані опубліковані в мережі інтернет", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, журналістка Катерина Сергацкова, співзасновниця інтернет-ЗМІ "Заборона", отримує повідомлення з погрозами розправи у Facebook, де розмістили її особисті дані, зокрема домашню адресу, фото її будинку та світлини п’ятирічного сина.

Читайте також: ІМІ: в Україні з початку року зафіксували 86 нападів на журналістів

"Журналісти не мають боятися за своє життя через те, що вони повідомляють. Українська влада повинна негайно розслідувати ці погрози та гарантувати безпеку Сергацковій і її родині. Український уряд повинен захищати журналістів, коли їм погрожують та переслідують, зокрема, коли це переслідування відбувається у мережі", - зазначив директор HRW у країнах Європи та Центральної Азії Г'ю Вільямсон.

Своєю чергою Сергацкова розповіла HRW, що вже зв'язалася з адвокатом, аби подати заяву до поліції.

Журналістка також наголосила, що раніше вже отримувала погрози в інтернеті, особливо у звязку з розслідуванням роботи українських спецслужб.