Спецрейсом із Амстердама до Києва вилетіли 145 українців - консул

Фото, відео

Із Нідерландів до України о 14:10, за місцевим часом, спейрейсом авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" вилетіло 145 українців.

Про це в аеропорту Схіпхол в коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі повідомив український консул в Нідерландах Юрій Карпук.

“Такий спецрейс в нас вже шостий. На борту 145 українців”, - сказав він.

Спецрейсом із Амстердама до Києва вилетіло 145 українців / Фото: Ірина Драбок. Укрінформ

А ще зазначив, що спецрейси з аеропорту “Схіпхол”, що біля Амстердама, це можливість повернутися додому українцям не лише з Нідерландів.

“Ми очікуємо на прибуття в Україну наших громадян, які перебувають в Нідерландах, а також наших громадян, з інших куточків світу. Зокрема, сусідньої Бельгії”, - повідомив Карпук.

Він також пояснив, що було розроблено інформативні матеріали для пасажирів щодо запроваджених заходів через коронавірус. Також перед вильотом людям роздавали спеціальні форми про проведення самоізоляції після повернення в Україну.

“Вимога для перевезення – це придбаний квиток на рейс МАУ та заповнена письмова згода на проведення самоізоляції на дому”, - наголосив Карпук.

Читайте також: Зі США планується кілька спецрейсів для евакуації українців – Єльченко

Як повідомляв Укрінформ, авіакомпанія МАУ відновила спецрейси для повернення українців з-за кордону, зокрема, рейс Амстердам-Київ 1 травня.

Крім того, МАУ виконає ще 10 спецрейсів для повернення українців на початку травня: із Тель-Авіва; Женеви, Дубаї, Шарм-ель-Шейха, Торонто, Дортмунда, Праги, Мадрида, Мілана, Мюнхена.

Загалом евакуаційні рейси будуть здійснюватися українськими авіакомпаніями до 11 травня з різних країн.