В ОП пояснили, який вантаж доставляє літак "Мрія"

На літаку "Мрія", який доставляє в Україну медичні товари, частина вантажу є гуманітарною, а частина закуплена за кошти комерційних структур.

Про це у коментарі "Українській правді" сказав заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко щодо медичних товарів, які були доставлені в Україну літаком "Мрія".

"Все дуже просто, як і говорив Президент, цей літак ("Мрія" - ред.) оплачувався не із державного бюджету. Він оплачувався комерційними структурами. Тому на цьому літаку, знову ж таки, як говорив Президент, був як гуманітарний вантаж, так і комерційний, який везли для продажу. Гуманітарний вантаж везли для того, щоб його роздавати в лікарні та інші заклади, де необхідна ця гуманітарка. Тут немає жодного секрету. Там на цьому літаку був як гуманітарний, так і комерційний вантаж", - сказав він.

Читайте також: Українські військові пілоти можуть доставити медзасоби до Балтії та Близького Сходу

Раніше ЗМІ повідомляли, що народний депутат Олександр Герега написав листи меру Києва Віталію Кличку та нардепам ВР з пропозицією купувати медичні товари протиепідемічного призначення у його компанії "Епіцентр К". У своїх листах він вказав, що ці товари доставлені в Україну літаком "Мрія".

Водночас помічник Гереги Ольга Григор’єва повідомила, що лист на ім’я Кличка був єдиним подібним надісланим листом, він був помилкою іншої помічниці, і що наразі народний депутат із цим розбирається.

23 квітня в Україну прибув транспортний літак АН-225 "Мрія" з медичним вантажем. Літак у Києві зустрічали Президент Володимир Зеленський, міністр інфраструктури Владислав Криклій, головний санітарний лікар Віктор Ляшкота інші чиновники. Загалом "Мрія" привезла 103 тонни медичного вантажу.

Тоді Президент Володимир Зеленський заявляв, що "наша "Мрія" привезла в Україну 12 мільйонів масок як для лікарень, так і для аптечних мереж, привезли близько 260 тисяч захисних окулярів для медиків і більше 100 тисяч захисних костюмів 5-го рівня захисту".

фото: Офіс Президента