Ексзаступниці голови міграційної служби продовжили нічний домашній арешт

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив термін запобіжного заходу колишній першій заступниці голови Державної міграційної служби України Діні Пімаховій.

Про це повідомляє у четвер пресслужба Вищого антикорупційного суду України.

"У середу, 19 лютого, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив строк запобіжного заходу на два місяці у вигляді нічного домашнього арешту колишній першій заступниці голови Державної міграційної служби України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, крім цього, продовжено термін дії покладених на неї обов’язків, а саме: прибувати до детектива, прокурора чи суду; повідомляти про зміну місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками; а також здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Читайте також: Микитась має носити "браслет" іще два місяці - Антикорупційний суд

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України 21 березня 2018 року задовольнив заяву про звільнення першого заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової.

Пімахова фігурує у розслідуванні Національного антикорупційного агентства України.

У листопаді 2017 року в СБУ заявили про затримання агента НАБУ, який нібито намагався дати хабар заступниці голови ДМС Пімаховій.

Своєю чергою в НАБУ наголосили, що їй детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію з викриття корупційної схеми, а СБУ, ведучи прослуховування для Бюро, завербувала Пімахову для тиску на НАБУ.

Експерша заступниця голови ДМС України підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

За версією слідства, підозрювана за неправомірну вигоду у розмірі 1800 доларів США обіцяла посприяти в організації оформлення громадянину В’єтнаму посвідки на тимчасове проживання в Україні на один рік, з можливістю подальшого її продовження до трьох років.

фото з відкритих джерел