МКМС виділить 114 мільйонів на реставрацію архітектурних об'єктів

Міністерство культури, молоді та спорту виділить 114 млн грн на реставрацію кількох архітектурних об'єктів в Україні, які перебувають у передаварійному або вже в аварійному стані.

Про це заступник міністра культури, молоді та спорту Світлана Фоменко сказала 7 лютого на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загальна сума на сьогодні складає 114 млн грн. Це та сума, яка буде йти саме на реставрацію цих об’єктів", - сказала Фоменко.

Вона розповіла, що в цьому році гроші будуть виділені на ті об'єкти, які перебувають у передаварійному або вже в аварійному стані. Зокрема, реставруватимуть національний заповідник у м. Бережани, історико-архітектурний заповідник "Кам’яна могила", Хотинську фортецю, та одними із найважливіших об’єктів є будівля бурси на території Софії Київської та костел святого Миколая.

Читайте також: МКМС планує цьогоріч затвердити буферні зони об'єктів ЮНЕСКО у Львові та Чернівцях

"Найбільша сума фінансування виділяється саме для реставрації цього об’єкта - це костел Святого Миколая. Ми знаємо, що стан його зараз незадовільний, і ми вже маємо конкретний план поетапної реставрації цього об’єкта. Він дуже великий, і, звичайно, за рік його не можна привести до ладу", - додала Фоменко.