Генконсул і консул будуть у суді, що обиратиме запобіжний захід Мазуру

Генеральний консул і консул України в Любліні будуть присутні на судовому засіданні з обрання запобіжного заходу затриманому в Польщі ветерану АТО Ігорю Мазуру.

Про це повідомив заступник директора Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич у коментарі Укрінформу.

"Засідання суду з обрання запобіжного заходу призначено на 16:00 (за місцевим часом - ред.) в м.Люблін, Генеральний консул і консул України в Любліні будуть присутні на судовому засіданні, до справи залучено адвоката і перекладача", - зазначив дипломат.

Він підкреслив, що консули "мають досвід захисту прав українців у таких справах, які закінчувалися звільненням затриманих співвітчизників".

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада у пункті пропуску “Дорогуськ” у Польщі був затриманий працівник Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини ветеран АТО Ігор Мазур. Затримання відбулося на підставі запиту Росії в Інтерпол.

Читайте також: Росія виставила на Мазура циркуляр, замість червоної картки Інтерполу — МВС

Згідно з польським законодавством, суд може тимчасово арештувати особу максимум на три місяці.

Мазур був керівником "Правого сектора" Київщини і начальником штабу 24-ї сотні Самооборони Майдану під час Революції гідності. З травня 2014 перебував у зоні АТО. У квітні 2015-го він став офіцером Збройних сил України - командиром роти, заступником начальника штабу розвідувального батальйону в Секторі "М". А у листопаді 2016 року, після демобілізації, Мазура призначили заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира Української націоналістичної самооборони.