"Швидка" за 10 хвилин - МОЗ розробило нові критерії надання допомоги

Міністерство охорони здоров'я розробило критерії формування спроможної мережі надання первинної, спеціалізованої та екстреної медичної допомоги.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

"Відстань між пацієнтом і сімейним лікарем - не більше 7 км. Доступність лікарні інтенсивного лікування - не більше 60 хв. Час доїзду бригади екстреної медичної допомоги: у місті - 10 хв, поза межами міста - 20 хв", - ідеться у повідомленні.

Як відзначається, ці та багато інших критеріїв сприятимуть розбудові спроможної мережі закладів охорони здоров’я у рамках створення госпітальних округів.

Своєю чергою це має забезпечити, зокрема, гарантований своєчасний доступ населення до послуг медичної допомоги належної якості, а також ефективне використання бюджетних коштів, які спрямовуються у сферу медичної допомоги.

Читайте також: В Україні запустили портал, що зробить медреформу прозорішою

У МОЗ нагадали, що уряд ініціював створення спроможних мереж надання соціальних послуг на всій території України для поліпшення доступу населення до медичних, освітніх, культурних, спортивних, адміністративних та інших соціальних послуг.

План розбудови таких спроможних мереж надання послуг має бути розроблений у тісній співпраці міністерств, обласних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.