Поліція затримала підозрюваного у нападі на ексдепутата Найєма

Одного з підозрюваних у нападі на колишнього народного депутата Мустафу Найєма - Магомед-Аміна Саітова, якого оголошували у розшук, затримано в Україні.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

“Вчора він був затриманий і перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Сьогодні ввечері Шевченківський районний суд столиці обиратиме йому запобіжний захід”, - сказав Тракало.

Він додав, що поліція досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні завершила, і обвинувальний акт за погодженням з прокуратурою Києва направлено до суду.

Читайте також: Слідство у справі про напад на Мустафу Найєма завершене

У свою чергу, брат потерпілого адвокат Масі Найєм написав у Facebook, що судове засідання з обрання запобіжного заходу Саітову розпочнеться у понеділок о 18:00, суддя Віталій Циктіч.

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва народний депутат від БПП Мустафа Найєм постраждав у результаті конфлікту на дорозі. Депутата з травмами було направлено до відділення швидкої допомоги.

Поліція встановила, що парламентарій їхав у власному автомобілі у напрямку Бессарабської площі, коли його підрізав "Мерседес". Розпочалася сварка. У цей момент до них під'їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один з незнайомців ударив народного депутата в обличчя. Зловмисники з місця події втекли. Для розшуку нападників було введено план "перехоплення", автомобіль знайдено і затримано трьох людей. Ще одного підозрюваного, Магомед-Аміна Саітова, який і вдарив Найєма, оголошено в розшук.

За фактом нападу на народного депутата розпочато кримінальні провадження за статтями "хуліганство" та "умисне тілесне пошкодження середнього ступеня".