У Львові відбулася правозахисна акція "Листи з-за ґрат" за участю Сенцова

Фото

У Львові в рамках 26 Book Forum відбувся письменницький марафон “Листи з-за ґрат” на підтримку українських заручників Кремля.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Правозахисна акція "Листи з-за ґрат" / Фото: Маркіян Лисейко. Укрінформ

Правозахисна акція "Листи з-за ґрат" на підтримку українських заручників Кремля зібрала відомих письменників, громадських діячів, радянських дисидентів, активістів, волонтерів. Серед них — нещодавно визволений із російських застінків Олег Сенцов, багаторічний в'язень радянських таборів, дисидент Мирослав Маринович, актриса Римма Зюбіна.

Саме вона зачитувала листи в'язнів, які дійшли на волю.

Звернувся до учасників акції і Олег Сенцов, який зовсім недавно переживав ті ж емоції, що й автори листів.

“Я вдячний всім, хто підтримував мене та інших політв’язнів. Завдяки вам ми нарешті опинилися на волі. Але триває боротьба за наших інших полонених, які знаходяться зараз в Криму, в Росії і на Донбасі. Одна людина не може зробити нічого, але всі разом ми можемо зробити дуже багато. Я впевнений, що ми всі зможемо повернути наших хлопців додому”, - зазначив Сенцов.

Читайте також: Сенцов презентував книгу "Маркетер" на Форумі видавців у Львові

Своєрідним продовженням акції стала зустріч з Олегом Сенцовим, яка зібрала повний аншлаг в обласній філармонії.

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 осіб - 24 військовополонених моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Його і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб в Криму в травні 2014 році за обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.