Гонтарева сподівається, що поліція знайде тих, хто підпалив її будинок

Ексглава Національного банку Валерія Гонтарева сподівається, що правоохоронні органи розслідують підпал її будинку і знайдуть осіб, які за цим стоять.

Про це вона сказала в ефірі "Свободи слова", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після того як спалили мій будинок і президент і міністр внутрішніх справ Аваков сказали, що це дійсно будуть розслідувати, і, як мені сказав адвокат, над моїм будинком два дні працювала поліція і слідчі. Так що я сподіваюся, що може вони дізнаються, хто це робить", - сказала вона.

Читайте також: Спалений будинок Гонтаревої не був застрахований

Як повідомляв Укрінформ, екскерівник Національного банку Валерія Гонтарева заявила, що невідомі в ніч на 17 вересня спалили її будинок у селищі Гореничі під Києвом. Поліція відкрила по цьому факту кримінальне виробництво за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав нічний підпал будинку проявом кримінального тиску.

Читайте також: Данилюк - про ситуацію з будинком Гонтаревої: Це скринька Пандори

В Офісі Президента опублікували заяву про те, що глава держави очікує якнайшвидшого розкриття справи щодо цієї пожежі.

Раніше, 30 серпня, ексглава НБУ повідомила, що її збив автомобіль в центрі Лондона і вона знаходиться в лікарні. Крім цього, в ніч на 5 вересня невідомі підпалили автомобіль, зареєстрований на невістку колишньої глави НБУ, яку також звуть Валерія Гонтарєва.