Зеленський вважає передчасною легалізацію обігу зброї

Президент Володимир Зеленський вважає, що легалізація обігу зброї в Україні наразі є передчасною.

Про це йдеться у його відповіді на електронну петицію щодо законодавчого унормування обігу зброї, зокрема короткоствольної, та права на її застосування з метою захисту, яка набрала необхідну кількість голосів на сайті глави держави.

“Зважаючи на визначену Конституцією України найвищу соціальну цінність - людину, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпеку, усвідомлюючи відповідальність держави перед людиною за свою діяльність та ураховуючи необхідність удосконалення правової політики і встановлення миру в суспільстві, легалізація обігу в державі зброї вбачається передчасною, а тому не може бути підтримана”, - зауважив Президент.

Водночас він пообіцяв, що висловлені в електронній петиції пропозиції будуть передані до Комісії з питань правової реформи.

Читайте також: Путін застерігає Зеленського від "переслідування" Медведчука

“Зважаючи на тривале проведення Російською Федерацією воєнної агресивної політики щодо України, велику кількість зброї, що знаходиться у незаконному обігу в державі у зв’язку із проведенням бойових дій на сході країни, вважаю, що комплексне та дійсно фахове вивчення ситуації у цій сфері, насамперед з урахуванням аналізу досвіду іноземних держав, а також стану військово-політичної і оперативної ситуації, громадського порядку та публічної безпеки в державі, може стати надійним підґрунтям для ухвалення правильних рішень у питаннях запобігання виникненню додаткових причин та умов для легковажного і зневажливого ставлення до людського життя”, - підкреслив Зеленський.

Електронна петиція № 22/053416-еп «Навести порядок з обігом зброї, а порядок - це Закон», розміщена на вебсайті офіційного інтернет-представництва Президента України 22 травня 2019 року громадянином Георгієм Учайкіним від громадської організації «Українська асоціація власників зброї». Петиція набрала 25651 голос із 25000 необхідних для розгляду главою держави.