Третина молоді не знає, як почалась війна на сході України

Дослідження

За дослідженнями, проведеними на замовлення ГО «Детектор медіа», третина молоді не знає, як почалась війна в Україні. Це, значною мірою, наслідок постійної роботи російської пропагандистської машини та інформаційного впливу з боку РФ.

Про це сказав на прес-конференції в Укрінформі Олександр Кантур – координатор освітнього проекту Міністерства інформаційної політики України «Бранці Кремля», спрямованого на національно-патріотичне виховання молоді.

Підсумки освітнього проекту МІП "Бранці Кремля" в Укрінформі / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

«Якщо розглядати молодь як соціальну групу, вона є найбільш потужною з одного боку, адже її представники є якщо не безпосередніми учасниками, то свідками всіх історичних процесів, які відбуваються в нашій державі, але з іншого боку, вона також є досить вразливою соціальною групою, оскільки, можливо, через недостатньо сформований світогляд, свою громадянську позицію, молодь може потрапити під вплив, зокрема й під інформаційний. Саме тому третина молодих українців не знає, як почалася війна на Сході нашої країни», - сказав Кантур.

Він також додав, що одними з найбільших страхів нашої молоді є війна та корупція.

Читайте також: Вибори Ради: у парламент можуть пройти чотири партії

Як повідомлялося, спершу з лютого 2018 року проект “Бранці Кремля” був презентацією однойменного документального фільму, а вже пізніше, з вересня, перейшов у формат зустрічі студентів з Героєм України Володимиром Жемчуговим. Протягом 2018-2019 навчального року було проведено зустрічі зі студентами 37-ми навчальних закладів у різних регіонах України. Заходи відбувалися у форматі «відкритого мікрофона», де кожен зі студентів та присутніх мав змогу дізнатися, як починалася війна на Сході країни, почути особисту історію Жемчугова, а також поставити своє запитання.