Виконувати обов'язки голови НСТУ замість Аласанії буде Чернотицький

Виконувачем обов’язків голови правління Суспільного мовлення став член правління НСТУ Микола Чернотицький замість Зураба Аласанії, контракт із яким 6 травня припинений достроково згідно з рішенням наглядової ради НСТУ.

Про це повідомила голова наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ), заступник шеф-редактора «Детектор медіа» Світлана Остапа.

"Наразі Зураб Аласанія з 6 травня йде у відпустку. Своїм наказом він призначив виконувачем обов’язків голови правління члена правління Миколу Чернотицького... Микола Чернотицький, хоча раніше й сказав, що не бачить себе очільником Суспільного, наразі погодився виконувати обов’язки голови правління", - зазначила вона.

Як повідомлялося, 31 січня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про дострокове припинення контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією, ініціатором якого став член наглядової ради В’ячеслав Козак. Згідно з цим рішенням Аласанія мав працювати ще два тижні, а тоді наглядова рада НСТУ мала призначити тимчасово виконуючого обов’язки. 31 січня на засіданні було запропоновано, що т.в.о. голови правління НСТУ має стати член правління НСТУ Микола Чернотицький.

Читайте також: Суд у справі Аласанії проти НСТУ перенесли на червень

12 лютого наглядова рада НСТУ ухвалила рішення, яким встановила дату розірвання контракту з Аласанією 6 травня 2019 року, тобто після президентських виборів.

Євген Глібовицький подав до суду через рішення наглядової ради від 31 січня про дострокове розірвання контракту з головою правління Суспільного Аласанією, вимагаючи скасувати його.

Також відомо, що у лютому Аласанія подав до суду на НСТУ та членів наглядової ради. Засідання суду має відбутися 11 червня.