Обшуки НАБУ проходять у справі про розкрадання в Укроборонпромі - ГПУ

ДБР проводить обшуки в НАБУ в рамках розслідування справи про можливе одержання хабарів правоохоронними органами за закриття справ щодо розкрадання держкоштів в оборонній сфері.

Про це у Facebook написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Державне бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України проводить обшуки в НАБУ в рамках розслідування справи про можливе одержання хабарів правоохоронними органами за закриття справ про розкрадання держкоштів в оборонній сфері. Проходить виїмка документів, що може свідчити про бездіяльність керівництва НАБУ у справі по розкраданню в «Укроборонпромі», - написала Сарган.

За її словами, "інформація Головної військової прокуратури, направлена до НАБУ в березні 2017 року, не отримала розвитку у розслідуванні".

"ДБР оцінює бездіяльність керівництва НАБУ після отримання матеріалів військової прокуратури та нереагування на відомості, що містилися в направлених документах", - зазначила вона.

Сарган уточнила, що також перевіряється інформація про позаслужбові стосунки керівництва НАБУ із третіми особами, які можуть свідчити про навмисне нерозслідування кримінального провадження по розкраданням в «Укроборонпромі», зокрема через ТОВ «Отпимумспецдеталь».

Читайте також: Держбюро розслідувань прийшло з обшуками у НАБУ

Як повідомлялося, 23 квітня співробітники Державного бюро розслідувань проводять обшуки у приміщенні НАБУ.

25 лютого ЗМІ оприлюднили інформацію про «багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень» з українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор. Згідно з розслідуванням журналістів, підприємства Укроборонпрому купували деталі, поставлені контрабандою з Росії групою ділків. При цьому ціни на деталі завищувалися в кілька разів.

В Укроборонпромі заявили, що концерн офіційно не закуповує запчастини в Росії, і на підприємствах контрабандні деталі не використовують. Водночас концерн відсторонив від посад директорів двох оборонних підприємств.

Президент Петро Порошенко 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

17 квітня Порошенко повідомив, що у держконцерні "Укроборонпром" почався аудит за участю міжнародних експертів.