На посади керівників податкової і митної служб — сім претендентів

Керівників Державної податкової та Державної митної служб обиратимуть із семи претендентів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України на своїй сторінці у Facebook.

"Завершився другий етап конкурсу на керівників Державної податкової і Державної митної служб. П'ять претендентів на крісло очільника ДПС і шість – на очільника ДМС складали тести на знання законодавства та розв’язували ситуаційні завдання. За результатом оцінки робіт Комісією з питань вищого корпусу державної служби, у завершальному, третьому етапі конкурсу братимуть участь наступні кандидати на главу ДПС: Верланов Сергій — заступник міністра фінансів України, Олексієнко Дмитро — виконавчий директор ТОВ "Стандарт-аудит", Петухов Сергій — заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції”, - йдеться у повідомленні.

На обіймання посади керівника ДМС претендуватимуть: Гармаш Євген — проректор з навчальної роботи Університету митної справи та фінансів, Нефьодов Максим — перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України, Саварець Андрій — керівник громадської організації "Центр розвитку цифрової економіки" та Федоришин Олександр — доцент кафедри цивільного, господарського права та процесу Академії адвокатури України, директор юридичної компанії "Федоришин та партнери".

У процесі перевірки та оцінювання робіт другого етапу конкурсу брали участь експерти та представники бізнесу, аби забезпечити неупередженість обрання кандидатів.

У Мінфіні зазначають, що останній етап відбору — співбесіда — відбудеться 23 квітня о 10.00. За співбесідою можна буде спостерігати у прямому ефірі. Цього ж дня будуть підбиті підсумки, і конкурсна комісія визначить кандидатів, яких рекомендуватиме уряду для призначення на посади керівників ДПС та ДМС.

Читайте також: Суд відмовив Насірову в призупиненні конкурсів на голів податкової та митної служб

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Кабмін постановив реорганізувати Державну фіскальну службу (ДФС) України та утворити Державну податкову службу і Державну митну службу. Наприкінці березня 2019 року уряд ухвалив рішення про оголошення конкурсу на обрання керівників Державної податкової служби та Державної митної служби. А вже 8 квітня Національне агентство з питань державної служби завершило прийом документів від кандидатів на ці посади; станом на цю дату, за інформацією, яку оприлюднив в.о. голови ДФС Олександр Власов, було зафіксовано 14 претендентів.