Луценко розповів подробиці найбільшої операції проти наркоділків

Фото

Працівники ГПУ та СБУ викрили розгалужену організацію торговців наркотиками, яка налічувала до тисячі учасників.

Про це Юрій Луценко написав у Facebook.

“Найрезультативніша антинаркотична операція ГПУ та СБУ: задокументовано і затримано розгалужену організацію загальною чисельністю до 1000 учасників, яка торгувала за криптовалюту наркотиками через інтернет-сайти та чат-боти в месенджері Телеграм” - повідомив генпрокурор. 

За його словами, в ході обшуків у затриманих вилучено зброю, наркотики, близько $10 млн готівки. 

Читайте також: ГПУ розповіла деталі діяльності масштабної російської наркобанди в Україні

В організації діяла мережа наркокурʼєрів, закладників, вона мала криптогаманці та акаунти на криптобіржах. Силовий підрозділ займався рекетом, фізичним насильством проти конкурентів. Членів своєї організації карали відрубуванням пальців. 

Викрито мережу наркоділків / Фото: Юрій Луценко, Фейсбук

Як зазначив Луценко, 20 організаторів наркомережі дістали запобіжні заходи: арешт або заставу в 100 млн грн, 300 млн грн (рекорд - 349 млн), чотирьох арештовано без права застави. 

“Прокурори і слідчі не сплять третю добу. Але така справедливість суду всім подобається”, - підсумував генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці ліквідували злочинне угрупування, яке з 2014 року займалося продажем на території України та країн СНД наркотиків і психотропів.

За попередніми даними, щорічний оборот цієї злочинної організації становив десятки мільйонів доларів. Як зазначають силовики, ці кошти інвестувалися у нерухомість і бізнес, у тому числі у Російській Федерації та інших країнах.