Суд відклав розгляд справи про повноваження члена ВККСУ Щотки

Окружний адміністративний суд Києва відклав на 25 березня розгляд справи щодо визнання відсутності повноважень у члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Станіслава Щотки.

Про це інформує прес-служба суду.

“Окружний адміністративний суд міста Києва, аби надати сторонам час для ознайомлення з матеріалами справи, відклав на 25 березня розгляд справи по суті щодо визнання відсутності у Станіслава Щотки повноважень члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, позивач Ігор Штульман просить суд визнати відсутність у Щотки з 5 грудня 2018 року повноважень члена ВККСУ, а також зобов’язати його утриматися від їх здійснення, оскільки, на думку позивача, у Щотки скінчився його чотирирічний термін здійснення ним відповідних повноважень.

Окрім цього, позивач просить визнати з цієї дати протиправними його дії як члена ВККСУ щодо здійснення ним повноважень члена Комісії.

За інформацією суду, серед позовних вимог також – визнати протиправною з 5 грудня 2018 року бездіяльність Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова щодо неналежного здійснення повноважень з організації роботи та неналежного здійснення загального керівництва Комісією.

Водночас, як повідомляє прес-служба, 18 березня 2019 року Окружний адмінсуд завершив підготовче провадження у справі щодо визнання відсутності у Козьякова повноважень члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за позовом Штульмана.

“Засідання у справі по суті відбудеться 17 квітня 2019 р.”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Рішення ВККС щодо кандидатів до Антикорупційного суду є обґрунтованими - Козьяков

У прес-службі нагадують, що 15 лютого Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до голови та члена ВККСУ Козьякова.

Позивач просить суд визнати з 24 жовтня 2018 року протиправними дії Козьякова щодо здійснення своїх повноважень, визнати відсутність у нього таких повноважень та утриматись від їх здійснення.

Справа розглядається судом за правилами загального позовного провадження.