В Укрінформі проходить тренінг для держслужбовців з використання цифрових інструментів

У приміщенні Укрінформу проходить тренінг “Використання цифрових інструментів у роботі держслужбовців”, організований Міністерством інформаційної політики України (МІП) спільно з Google Україна та Національною академією державного управління при Президентові України.

Як повідомила завідувач сектору з питань європейської інтеграції МІП Людмила Василенко під час вступного слова, це вже не перший подібний тренінг.

Вона нагадала, що в лютому цього року проводили онлайн-тренінг для освітян.

“Цього разу ми вирішили, що для державних службовців використання цифрових інструментів Google також буде надзвичайно корисним і доречним. І судячи з наших онлайн-реєстрацій, ми вдячні, що більшість державних службовців, особливо в регіонах, дуже зацікавлені в тому, щоб пройти такі тренінги”, - розповіла Василенко.

Вона також наголосила, що цифрова компетенція, цифрова грамотність визнані Європейським Союзом і Радою Європи одним із пріоритетів.

Загалом, як повідомили організатори, на участь у заході зареєструвалися близько 60 державних службовців.

Перед початком тренінгу завідувач кафедри інформаційної політики та цифрових технологій НАДУ Олександр Карпенко розповів, що кожного року в стінах НАДУ проводяться тренінги з усталеною назвою “Цифрові технології Google в роботі державних службовців”.

Також, представляючи тренера, він наголосив, що “незмінним, найкращим тренером від Google є пані Антоніна Букач - найсертифікованіший і найпочесніший тренер Google в Україні, який одержав дуже багато ліцензій та пошани”.

Читайте також: У Києві відкрили тренінг для працівників інклюзивно-ресурсних центрів

Загалом тренінг триватиме близько трьох годин і складатиметься з двох частин: використання цифрових інструментів Google в професійній діяльності та можливості використання брендбуку «UkraineNow» у роботі державних службовців.

Окрім того, під час майстер-класу на сторінці Укрінформу буде забезпечено онлайн-трансляцію, щоб всі охочі змогли дистанційно долучитися до заходу.

Глядачі, які успішно пройдуть онлайн або офлайн навчання, отримають сертифікат.