Суд розглядає скаргу ГПУ на запобіжний захід Мангеру

Апеляційний суд Києва розпочав розгляд скарги ГПУ щодо обрання запобіжного заходу голові Херсонської обладміністрації Владиславу Мангеру.

Скаргу розглядає колегія у складі суддів Валерія Лашевича, Івана Рибака і Миколи Ященка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суду присутній Віктор Гандзюк - батько Катерини Гандзюк, в організації вбивства якої обвинувачується Мангер, прокурори Вікторія Калита і Дмитро Боян, сам підозрюваний і його адвокати.

Засідання Апеляційного суду мало відбутися 28 лютого, проте через неявку Мангера та його адвокатів було перенесене на 1 березня.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку у Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% тіла жінки. 4 листопада вона померла.

Читайте також: Геращенко закликає дати охорону батькові Гандзюк

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу вніс адвокат Мангера.